Sådan undgår du stress som selvstændig

Lavt mandeligtkønshormon

1 år siden |  0 comments  |  Nyheder

Som selvstændig skal man have mange bolde i luften. Benarbejdet er krævende, og man står selv med alt ansvaret. Det er dig, der tjener pengene, når det går godt, og dig, der knækker nakken, hvis det går skidt. Især opstartsfasen, når man etablerer sin virksomhed, tager rigtig meget tid. Man siger jo populært, at selvstændige arbejder 70 timer i ugen for at undgå at arbejde 37 timer i ugen. Dette medfører naturligvis en masse stress, og dette skal naturligvis bekæmpes og/eller forebygges.

Stressens konsekvenser


Stress er kroppens naturlige reaktion på overbelastning. Kroppens reaktion er den samme, uanset om der tale om mental eller fysisk overbelastning. Når vi taler om stress i dag, er der typisk tale om den mentale slags. Den rammer rigtig mange danskere i dagens Danmark som resultat af øget pres på arbejdspladsen og i hjemmet. Når man ikke føler, at man kan leve op til de forventninger, som bliver stillet, går kroppen i stress-mode. Så oplever man smerter i kroppen, træthed, anspændthed og rigtig mange andre ting. Man kan føle sig udbrændt, som om der bare ikke er mere benzin i tanken. Så selvom der er tale om en mental stress, kan den i den grad mærkes fysisk.

Når kroppen er stresset, sænker den samtidig også paraderne. Kroppen er derfor meget mere modtagelig over for diverse sygdomme, og stressen er derfor yderst skadelig for kroppen.

Når kroppen er stresset, frigiver den hormonet kortisol, som blokerer testosteron. Lavt testosteronniveau har en række negative sundhedsmæssige konsekvenser, så det er derfor også vigtigt at sørge for, at man ikke får for lavt testosteronniveau.

Undgå stress – for helbredets og din virksomheds skyld


Som sagt er stress en forfærdelig ting, som for alt i verden skal undgås. Som selvstændig er man ekstra udsat, da man har det overordnede ansvar for hele virksomheden. Især i opstartsfasen er der masser af arbejde, som skal laves. Det er derfor vigtigt at tænke over, hvor meget stress kroppen kan håndtere, før det går hen og bliver skadeligt.

Det er vigtigt at tage sine pauser. Man kan umuligt undgå stress 100%. Stress er en naturlig reaktion på at have mange bolde i luften, og som selvstændig har man lige netop mange bolde i luften. Derfor skal man tage de pauser, man kan få, eller rettere sagt give sig selv pauser. Det kan være et kvarter her og der. Det kan godt være, at det er fristende bare at arbejde igennem frokosten og kaffepauserne, men tiden, du bruger på at slappe af, kan ses som en investering. Du er ikke meget værd for din virksomhed, hvis du går ned med stress. Derfor er pauserne nødvendige.

Motion er en anden god måde at få koblet af på. Sport eller motion giver mere overskud i hverdagen og er en rigtig god måde at få slappet af på – ved at bruge energi.

For at opsummere er det vigtigt at tage sine pauser og bruge tid på andet end arbejde. Som sagt er man mere udsat som selvstændig. Undgå for alt i verden stress, da den er ødelæggende for både dit helbred og din virksomhed.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Opstart af virksomhed

8 måneder siden

Har du en iværksætter i maven, og står over for en opstart af virksomhed, så er der mange vigtige overvejelser. Danmark er generelt et rigtigt godt og nemt land at starte virksomhed i, men man bør stadig få noget rådgivning af professionelle. Din se...

read more

Danskerne er vilde med at købe shapewear online

8 måneder siden

Har du også lagt mærke til, at danskerne er blevet bidt af shapewear-feberen? I så fald er du blot én af det hav af danskere, som i den seneste årrække for alvor har fået øjnene op for den unikke undertøjstype. Shapewear er, som navnet antyder, desig...

read more

De bedste rammer for kurser, møder og konferencer

9 måneder siden

Som virksomhed er det utrolig vigtigt, at man hele tiden sørger for at styrke de faglige og personlige kompetencer. Det gør man sjældent ved bare at køre i den samme hverdags- og arbejdsgang, som man plejer. I stedet skal man have virksomheden ud og...

read more