Opstart af virksomhed

advokater

6 måneder siden |  0 comments  |  Nyheder

Har du en iværksætter i maven, og står over for en opstart af virksomhed, så er der mange vigtige overvejelser. Danmark er generelt et rigtigt godt og nemt land at starte virksomhed i, men man bør stadig få noget rådgivning af professionelle.

Din selskabsoprettelse kommer nemlig til at betyde meget for både beskatning, hæftelse og andre livsvigtige parametre.

Undgå unødig risiko


Der er rigtigt meget som taler for, at man opretter et selvskab som f.eks. et iværksætterselskab eller et anpartsselskab. I modsætninger til et personligt eget selvskab, så hæfter man ikke med sin egen privatøkonomi.

Det er svært at overskue alle de mulige scenarier ens virksomhed kommer ud i gennem årene, men det kan bestemt ikke udelukkes at man falder i juridisk ansvar, på den ene eller anden måde. Står man pludselig med et stort erstatningskrav, så kan dette ruinere hele ens økonomi, hvis man har virksomheden i personligt eje.

Med et anpartsselskab hæfter man kun med indskuddet, som skal være minimum 50.000 kr. Ved et iværksætterselskab skal indskuddet kun være minimum 1 kr. På denne måde er der et loft over risikoen, hvilket især er vigtigt i brancher, hvor man nemt falder i ansvar.

Minimer skatten med den rette selskabskonstruktion


Et andet vigtigt aspekt ved oprettelse af en virksomhed er hvordan den skal beskattes. Skattereglerne er meget kompliceret, og ofte kan der være skattemæssige fordele i at eje en virksomhed via et holdingselskab.

Har man sin virksomhed i personligt regi, så tæller virksomhedens overskud med i ens personlige indkomst. Man risikerer dermed at komme i topskat, hvilket ikke er hensigtsmæssigt. Dog kan underskud i en personlig virksomhed fratrækkes i ens personlige indkomst, og man kan derfor få en skattegevinst.

Mange virksomheder giver ikke overskud de første par år, og kan det derfor være fordelagtigt at have virksomheden i personligt eje. Når virksomheden begynder at give overskud, så kan man ændre den til f.eks. et anpartsselskab.

Dog er det vigtigt at lave en grundig risikovurdering, hvis man vælger denne model. Da man dermed hæfter personligt indtil man har oprettet et selskab.

Hvis man gerne vil beholde virksomheden i personligt eje, men samtidig undgå topskat, så kan man benytte sig ar virksomhedsordningen. Dette er en ordning, som giver personlige virksomheder nogle af de samme skatteregler, som selskaber har. Dermed kan man nøjes med at betale en foreløbig skat svarende til satsen for selskabsskatten.

Få hjælp af en advokat


Som beskrevet er reglerne ret komplekse, og der er mange vigtige beslutning, som gerne skal træffes rigtigt. Det kan derfor være en god ide, at få noget professionel hjælp af en advokat med speciale i oprettelse af virksomheder.

Det behøver faktisk ikke at være særligt dyrt, da en advokat kan klare dette på meget få timer. Selvom det er kompliceret for menig mand, så er det ret basalt for en advokat. Han skal derfor ikke bruge mange timer, før han kan hjælpe dig med en god løsning for dig og din virksomhed.

Eventuelt kan man benytte sig af en af de portaler på nettet, hvor man kan indhente 3 uforpligtende tilbud på advokatarbejdet.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Indret det perfekte arbejdsværelse

11 måneder siden

Er du én af de mange danskere, som nyder friheden ved at have kontor inden for hjemmets rammer i stedet for at møde fra 8 til 16 i et kontorfællesskab? Så oplever du måske også de udfordringer, der kan være ved at have hjemmekontor. Der kan nemlig væ...

read more

En kassekredit giver dig økonomisk fleksibilitet i dagligdagen

2 måneder siden

Vi lever i en omskiftelig verden hvor handlinger mange tusinder af kilometer væk påvirker vores dagligdag. Eksempelvis kan vi tage den kommende handelskrig, som blev indledt med at USA ville gøre op med det store handelsunderskud de havde overfor Kin...

read more

Brug tiden på det du er god til!

11 måneder siden

For at kunne drive en sund forretning og virksomhed, så skal der laves regnskaber og budgetter samtidigt med at enhver virksomhed har ansvaret for at have indsigt og kende gældende regler, når det kommer til skatteforhold og medarbejdere. Til tider k...

read more