Magneter gør sit indtog i industrien

Magneter i industrien

1 år siden |  0 comments  |  Nyheder

Flere og flere steder i industrien har flere fået øjnene op for magnetisme og magnetisk metal.

Magneter bliver fx. brugt i medicinal industrien, hvor magnetismen kan bruges til at analysere stoffer, ved at trække materialer ud som enten allerede er magnetiske eller kan gøres magnetiske. Magnetismen bliver brugt som komponent i højtalere, MR scannere og motorer. Tre studerende fra Aalborg, har ved hjælp af magnetismen, skabt et skruegear som muligvis kan erstatte eksisterende hydraulik løsninger og har på denne måde skabt, en mere effektiv måde end den eksisterende måde, at omsætte kraften fra et bølgekraftsanlæg til strøm.

Selvom vi bliver bedre og bedre til at udnytte potentialet som magnetisme teknologien tilbyder, er der stadigvæk mange felter vi kan forbedre os på. Nogle magnet typer er stadigvæk meget dyre at producere, imens andre er mere tilgængelige. Der er flere forskellige magnet typer med forskellige formål, nogle af disse typer indebærer ferrit magneter, neodym magneter og magnetbånd.

Magneter som vi kender dem


De fleste mennesker kender til begrebet magnetisme, men hvordan teknologien rent faktisk kan bruges til at optimere opgaver for menneskeheden, er et emne, som endnu ikke er helt færdig udforsket. I det private kender vi magneterne fra vores køleskabe, hvor vi oftest bruger magnetismen til ophæng af papir, eller fra barnsben, hvor magnetismen er kreativt bliver brugt til legetøj og spil.

Forskellige magneter forskellige industriløsninger


Ferrit magneter kender du måske bedre som hobbymagneter, og har en relativt lav styrke af magnetisme i forhold til andre typer magneter. Disse bruges fx. til ophæng på køleskabet. Denne magnet type kan tåle meget høje temperaturer, helt op til 250 graders varme. Dette, samt det faktum at ferrit magneter er rustfrie og dermed kan bruges udendørs, gør magnet-typen yderst brugbar i industrielle sammenhænge. Magneten er desuden ofte benyttet i forbindelse med motorer, dørholdere, arbejdslamper eller legetøj.

En smart måde at gøre brug af magnetismen er med magnetbånd, ved at bruge denne magnettype kan man gøre større overflader magnetiske. Dette bruges industrielt fx. til samlebånd på fabrikker, eller som labels på metalhylder. Magnetiske bånd sælges med en overflade der svarer til et whiteboard og giver muligheden for at skrive direkte på båndet. Denne magnet type er ikke forholdsvist svag og bliver derfor oftest brugt til papir og karton. Produktet sælges både med klæbende kant og uden.

Neodymmagneter har modsat en meget høj styrke af magnetisme og går også under navnet powermagneter. Denne magnet type kan bære op til 10 kilo og bliver forhandles i både stave, kugler eller skiver. Neodymmagneter bruges inden for flere forretningsområder og bliver fx. anvendt til smykker, højtalere, sensorer eller dekorationer. Neodymmagneter i større format bruges derudover til tunge industri løft, som fx. på skrotpladsen, til at løfte biler og lignende. Den store grad af magnetisme gør det til en sikker løsning for krævende løft.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Opstart af virksomhed

8 måneder siden

Har du en iværksætter i maven, og står over for en opstart af virksomhed, så er der mange vigtige overvejelser. Danmark er generelt et rigtigt godt og nemt land at starte virksomhed i, men man bør stadig få noget rådgivning af professionelle. Din se...

read more

Danskerne er vilde med at købe shapewear online

8 måneder siden

Har du også lagt mærke til, at danskerne er blevet bidt af shapewear-feberen? I så fald er du blot én af det hav af danskere, som i den seneste årrække for alvor har fået øjnene op for den unikke undertøjstype. Shapewear er, som navnet antyder, desig...

read more

De bedste rammer for kurser, møder og konferencer

9 måneder siden

Som virksomhed er det utrolig vigtigt, at man hele tiden sørger for at styrke de faglige og personlige kompetencer. Det gør man sjældent ved bare at køre i den samme hverdags- og arbejdsgang, som man plejer. I stedet skal man have virksomheden ud og...

read more